Téglás Tímea

Telefon: +36 70 386 2804

E-mail: timke0918@gmail.com

Facebook: Timea Teglas

 

„Tulajdonképpen mindegy, hogy milyen a kezdet. Ha nem akarsz profi lenni, akkor felesleges a jó kezdés. Hiszen csak az a lényeg, hogy csináld valahogyan.– Ha profi akarsz lenni, akkor is teljesen mindegy. Hiszen úgyis annyit fogsz foglalkozni vele, hogy a rossz kezdésbõl zseniális készségeket fogsz tudni kihozni.”

(Brain Storming: Green notes - 1994-1995)

 

Végzettségeim:

 

 • 2014 Sporttudományok Doktori Iskola
  Testnevelési Egyetem / Budapest
 • 2013 – 2014 Testépítés-Fitnesz Sportedző
  International Wellness Institute / Budapest
 • 2010 – 2012 Okleveles Biológus MSc
  Molekuláris genetika, sejt- és fejlődésbiológia
  Debreceni Egyetem
 • 2006 – 2009 Biológia BSc - Bioanalitika
  Nyíregyházi Főiskola

 

Edzői hitvallásom:

 

Érdeklődésem a csapatsportok iránt egészen 2007-ig, a főiskolai kézilabdacsapatig tartott, majd részt vettem életem első kick-box edzésén. Rövid amatőr pályafutás után 2010-ben profi női főmérkőzéseken debütáltam, ezáltal betekintést nyerhettem a profi versenysportba, jelenleg két profi kupagyőzelemmel rendelkezem full-contact szabályrendszerben.

 

A mindennapos tréning és a versenyzés mellett a Nyíregyházi Főiskola Biológus szakának (Bioanalitika szakirány) hallgatójaként alapdiplomát, majd a Debreceni Egyetem Molekuláris genetika, sejt- és fejlődésbiológia szakirányán mesterdiplomát szereztem.

 

Felsőfokú tanulmányaim végeztével felvételt nyertem a Magyar Tudományos Akadémia Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézetébe. Budapestre költözve felkeltette érdeklődésemet a kevert harcművészet (MMA), mely szabályrendszer elemeit és technikáit 2 évig igyekeztem elsajátítani. 2013-ban az International Wellness Institute Testépítés-Fitnesz Sportedző képzésén államilag és nemzetközileg elismert oklevelet szereztem.

 

2014 szeptemberétől kutatói pályafutásomat a Testnevelési Egyetem Sporttudományok Doktori Iskola ösztöndíjasaként folytattam, ahol jelenleg doktoranduszként az aktív és passzív testedzéssel foglalkozom. A TE és az Eszterházy Károly Egyetem graduális és posztgraduális képzéseiben oktatóként és vendégelőadóként, valamint a Budapesti Karrier Akadémia képzéseiben szintén oktatóként veszek részt, mivel fontosnak tartom az általam megszerzett tudás átadását.

 

2015-ben a kisgyermekes anyukák számára létrehozott Változtass, hogy változhass mozgás- és táplálkozás prevenciós és rehabilitációs program sportszakmai vezetését végeztem, amely projektet már több hazai és nemzetközi konferencián is bemutattam.

 

Fontos számomra a prevenció, valamint az, hogy a csoportos edzések szintjén is nagy hangsúlyt fektessünk az egyénre szabott edzésmódszerekre.

 

Mi a Tabata?

 

A Tabata az intervallum edzésmódszerek közé tartozik. A 60 perces óra során több, elsősorban saját testsúlyos gyakorlatból nyolc, 20 másodperces sorozatot kell végezni 10 másodperces pihenőkkel megszakítva. Az intenzív szakaszokat célszerű maximális terheléssel végezni, így biztosítva az edzést követő 12 órában a megnövekedett „utóégető” hatást (megnövekedett kalóriafelhasználás).

 

Kismama-tréning

 

A tréning célja a szülés utáni kismamák visszavezetése a sport világába. Egy kisgyermekes anyukánál a terhesség alatt kialakult egyoldalú terhelés, valamint a terhesség utáni megváltozotott statikai viszonyok miatt elengedhetetlen fontosságú legfőképpen a core, illetve a test egyéb izomcsoportjainak erősítése és átmozgatása. Az elsősorban saját testsúlyos gyakorlatokból álló edzés ideje alatt a gyermekek a teremben tartózkodhatnak.

Nyitva tartás: hétfőtől vasárnapig 6–23 óráig

 

Copyright © Chili Fitness 4 – Minden jog fenntartva!

Cím:

Telefon:

E-mail:

Honlap:

1214 Budapest, Kossuth L. u. 117. (Csepel)

+36 70 773 0505

chilifitness4csepel@gmail.com

www.chilifitness4.hu